Априлска ваканция

Кулинарно пътешествие La Dolce Vita в Соренто
8 дни / 7 нощувки

Маршрут:
Неапол - Соренто - Амалфи - остров Прочида

Дати на отпътуване:
Цена от: 2995 лв.
Изпрати запитване
Програма
ДЕН 1
Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Air" за Неапол. Кацане на летището в Неапол. Трансфер до хотела в Мета ди Соренто. Настаняване. Късна вечеря. Нощувка.

ДЕН 2
"Ден в залива на русалките"Закуска. Свободно време и възможност за плаж в Мета ди Соренто и залива на русалките. Обяд на плажа при Дон Антонио - рибно блюдо, вино, вода и десерт. Аперитив с панорама към залеза над Соренто - чаша просеко с апетитни хапки. Вечеря в хотела. Нощувка.Ресторантът на Дон Антонио е разположен директно на плажа под хотела. По време на обяда той ще ни разказва за русалките и техните песни, за неговия залез, за рибарите и виното, което е избрал за нас. Денят след пристигане е за отмора. Преди и след обяд имаме възможност за плаж и разходки. Надвечер, преди вечеря, ще посрещнем сорентиския огнен залез с чаша просеко в ръка.

ДЕН 3
Екскурзия "Остров Прочида"Закуска. Панорамно пътуване с ферибот Соренто - Прочида (отиване и връщане). Разходка на острова. Обяд в местен ресторант - възможност да изберете един от прочиданските специалитети, вино, вода. Вечеря в хотела. Нощувка. Прочида е един от островите, принадлежащи към Неаполитанския залив. През 2022 г. островът беше Европейска столица на културата. Ние ще имаме възможност за разходка в пристанищното градче на острова, където ще се гмурнем в пъстротата и атмосферата му. Специалитетите на Прочида са заешко по прочидански и пълнени калмари по прочидански.

ДЕН 4
Екскурзия "Дегустационен ден"Закуска. Посещение на фабрика за паста в Граняно. Дегустация на местни вина в подножието на Везувий. Обяд с пастата от Граняно, сготвена по традиционна рецепта, вино от Граняно, вода. Посещение на фабрика за лимончело и дегустация на еликсира от сорентински лимони. Вечеря в хотела. Нощувка.Граняно ще ни посрещне с лавовите си паважи и фабриките си за паста. Още от Средновековието в Граняно се прави паста - от твърда пшеница и изворна вода. Гранянци и до днес се гордеят с факта, че дедите им са доставяли паста в царския дворец в Неапол.

ДЕН 5
Екскурзия "Амалфитанско крайбрежие"Закуска. Престой и разходка в Амалфи. Обяд в Четара - предястие, паста, вино, вода, десерт. Вечеря в хотела.La Costiera Amalfitana ще спира дъха ни не веднъж или два пъти с красотата и колоритността на панорамите си. Минавайки по цялото й протежение, погледите ни ще се къпят в скални откъси, падащи стръмно в синьо-зелено море, в нацъфтяли боуганвили и лянове, в пъстри керамични куполи, величествени църкви и средновековна архитектура. В Четара ще обядваме със специалитети от поминъка на рибарското селище, а именно с хамсия и спагети с colatura d`alici - соса от отлежалите в дървени каци осолени рибки, който се произвежда само тук, в Четара.

ДЕН 6
Екскурзия "Соренто и околностите"Закуска. Посещение на селски двор на хълмовете около Соренто с училище за ньоки ала Сорентина, типичен обяд с продукти собствено производство, вино, вода, десерт и дегустация на ликьори. Разходка в Соренто. Капучино и сладолед с изглед към Везувий. Вечеря в хотела. Нощувка.Соренто ще ни изненада с колорита си, но и с историята си, една част от която е и великият Карузо. Тами ще Ви разказва за хотел Виктория и суита на тенора, за живота и страстите му...

ДЕН 7
Екскурзия "Остров Капри"Закуска. Панорамно пътуване с ферибот Соренто - Капри. Разходка на Капри, обяд и свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.Капри ще ни омагьоса с гледките си и приказките за принцове, принцеси и важни особи. Там и ние ще се почувстваме специални, посещавайки градините на Аугусто и опитвайки местни специалитети. Ако времето позволява, възможност за обиколка на острова с лодка. 

ДЕН 8
Екскурзия "Food Hopping" - кулинарна обиколка в сърцето на Неапол.Закуска. Отпътуване за Неапол. Аперитив и посещение с беседа на операта "Teatro San Carlo". Дегустация на неаполитанска пица, паста, улични местни специалитети, десерти, кафе в най-старото кафене на Неапол, лимончело и сладолед. Разходка в сърцето на стария град около Piazza del Plebescito. Трансфер до летище Неапол. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане на летище София.




ЦЕНИ:
Дата Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Двойна стая със спалня (не се гарантира) Единична стая
08.04.2023 2995 лв. 2995 лв. 3304 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: