Русия

Опознай Русия - Санкт Петербург и Москва с полет от Варна
8 дни / 7 нощувки

Маршрут:
Варна-Москва-Санкт Петербург-Москва-Варна

Дати на отпътуване:
Цена от: 1825 лв.
Изпрати запитване
Програма
Ден 1
Излитане от Варна в 14:45 ч. с авиокомпания S7 за Москва. Пристигане в Москва на летище Домодедово в 18:05 ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 20:30 ч., пристигане в 22:05 ч.
Посрещане и трансфер до хотел 3*. Настаняване в стандартни стаи. Свободно време или вечеря по желание. Нощувка.

Ден 2
След закуска в 09:30 ч. среща в лобито на хотела и отпътуване до Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен още „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително и френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец - Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в хотела. Свободно време или срещу допълнително заплащане Екскурзия по желание: Тур с корабче по река Нева, по време на която ще има възможност да се видят Подвижните мостове. Нощувка.

Ден 3
След закуска в 10.00ч. среща в лобито на хотела и трансфер до града. Посещение на Ермитажа – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др. Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на Санкт Петербург или срещу допълнително заплащане
Екскурзия по желание до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
След закуска освобождаване на стаите. Начало на автобусна панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за града. Също така, ще видите прочути паметници на архитектурата – Невский проспект, Исакиевския площад, Сенатския площад, паметника на Петър I, Марсово поле, Лятната Градина и др. Ще посетите Исакиевския събор, храм Спас-на-Крови – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Посещение на територията на Петропавловската крепост – мястото от където е започнал Санкт Петербург, заложен и построен от Петър І. Трансфер до ж/п гара и към 15:00 часа отпътуване към Москва с бърз влак „Сапсан“ (пътуването с високоскоростния влак от Санкт Петербутг до Москва продължава около 4 часа). Пристигане в Москва. Трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.

Ден 5
След закуска автобусна панорамна обиколка на Москва: Кутузовски Проспект, Москва Сити, Поклонная Гора, Воробьови хълмове и др. Свободно време за обяд. След обяд посещение на Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин, както и най-древните руски икони, включително Троицата на Андрей Рубльов. След разглеждането на галерията предвижване с метро до Кремъл и разглеждане на територията му с посещение на Оръжейната палата. Връщане до хотела с метро. Нощувка.

Ден 6
След закуска екскурзия по Московското Метро – разглеждат се 7-8 станции. Посещение на Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а най–старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин. Свободно време за обяд. След обяд пешеходна екскурзия по известната улица Арбат – Стария Арбат с паметниците на Пушкин и Окуджава, сувенирни магазини и прекрасна аркитектура, зданието на Министерството на външните работи (МИД). Свободно време. Самостоятелно връщане до хотела с метро. Нощувка.

Ден 7
След закуска по желание самостоятелна разходка до Вернисаж в Измайлово (Пазарът Измайлово), свободно време за самостоятелно разглеждане на руската столица или срещу допълнително заплащане целодневна екскурзия: до Коломенское и парк Царицино - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Михайлович Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово - парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела или по желание срещу допълнително заплащане Екскурзия: Разходка с корабче по река Москва. Най-добрият и отпускащ начин да видите едни от най-важните забележителности на руската столица е от борда на корабче по време на мини круиз. Особена романтика и естествена украса придават мостовете над реката, особено вечер, когато са прекрасно осветени.
Връщане в хотела.
Нощувка.

Ден 8 - Закуска.
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Домодедово.
Полет за Варна – Излитане от Москва за Варна с авиокомпания S7 в 10:10 ч. Пристигане в Варна в 13:50 ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет за полет с S7 Варна – Москва - Санкт Петербург / Москва – Варна;
• Ръчен багаж 10кг 55х40х23 и 23 кг чекиран багаж
• Летищни такси – 178 € (348 лв.) към 01.11.2019 г.;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург в стандартни стаи;
• 4 нощувки със закуски в хотел 4* в Москва в стандартни стаи;
• Трансфер летище Санкт Петербург - хотел;
• Трансфер хотел – летище Москва;
• Билет за бърз влак „Сапсап“ (2 Класа): Санкт Петербург - Москва;
• Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Исакиевския събор, Спас-на-Крови
• Екскурзия до Петерхоф;
• Посещение на Ермитаж;
• Панорамна обиколка на Москва;
• Пешеходна обиколка на Кремъл;
• Посещение на Оръжейната палата;
• Посещение на Третяковска галерия
• Входни такси за посещаваните обекти: Оръжейна палата, Третяковска галерия, Спас на Крови, Исакиевски събор, Петергоф, Ермитаж.
• Екскурзоводско обслужване;
• Медицинска застраховка със застрахователна компания „Уника“ с покритие 30 000 € и асистанс;
• Водач от фирмата организатор по време на пътуването;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 130 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат;
• Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);
• Допълнителните екскурзии;
Екскурзия ”Тур с корабче по Нева” (при мин. 15 човека) – 45 EUR;
Екскурзия до Царско Село (при мин. 15 човека) – 60 EUR;
Целодневна екскурзия до Коломенское и парк Царицино с посещение на двореца на Алексей Романов (при мин. 15 човека) – 55 EUR;
Разходка с корабче по река Москва (при мин. 15 човека) – 45 EUR;
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 75 до 80 г. - 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Уника'';
• Разходи от личен характер.

ВАЖНО!!! – Възможна е промяна в реда на провеждането на програмата и дните на посещението на обекти.
Всички допълнителни екскурзии се записват и заплащат в България най-късно 30 дни преди датата на тръгване.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
• За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

ЗАБЕЛЕЖКА:
За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.
Датите, по време на които можете да станете свидетели на белите нощи са: 03.06-01.07.2020 г.;
Пакетната цена е калкулирана на базата на настаняване на легло в стандартна двойна стая. При желание за настаняване в единична стая или в стая по-висока категория пакетната цена се преизчислява на базата на действащите към момента на резервацията хотелски тарифи.
Цената подлежи на потвърждение и е валидна до изчерпване на местата на полета и/или хотела по съответната тарифа.
Фирмата си запазва правото да внася изменения в последователността на посещение на туристическите обекти или да ги заменя с равностойни, без това да оказва влияние върху пълния обем на предоставените услуги.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност

Минимален брой за осъществяване на екскурзията:
• 30 туристи. В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 15 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
Авансово плащане от 50 % депозит на човек при записване;
Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи:
Три имена на латиница по международен паспорт;
Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
Номер на паспорт и дата на валидност;
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка, е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
Дати на заминаване: Човек в двойна стая Единична стая
28.04 - 05.05.2020 г. 951 EUR / 1119 EUR 1165 EUR / 1371 EUR
19.05 - 26.05.2020 г. 933 EUR / 1124 EUR 1142 EUR / 1376 EUR
26.05 - 02.06.2020 г. 982 EUR / 1183 EUR 1191 EUR / 1435 EUR
02.06 - 09.06.2020 г. 1002 EUR / 1207 EUR 1211 EUR / 1459 EUR
09.06 - 16.06.2020 г. 1006 EUR / 1183 EUR 1220 EUR / 1435 EUR
16.06 - 23.06.2020 г. 1026 EUR / 1207 EUR 1240 EUR / 1459 EUR
23.06 - 30.06.2020 г. 1026 EUR / 1207 EUR 1240 EUR / 1459 EUR
30.06 - 07.07.2020 г. 1002 EUR / 1207 EUR 1211 EUR / 1459 EUR
07.07 - 14.07.2020 г. 967 EUR / 1165 EUR 1176 EUR / 1417 EUR
14.07 - 21.07.2020 г. 969 EUR / 1140 EUR 1183 EUR / 1392 EUR
21.07 - 28.07.2020 г. 946 EUR / 1140 EUR 1155 EUR / 1392 EUR
18.08 - 25.08.2020 г 946 EUR / 1140 EUR 1155 EUR / 1392 EUR
25.08 - 01.09.2020 г. 946 EUR / 1140 EUR 1155 EUR / 1392 EUR
01.09 - 08.09.2020 г. 978 EUR / 1179 EUR 1188 EUR / 1431 EUR

 Цените са с намаление за ранни записвания до 28.02.2020 г.