Италия

Швейцария и Лигурска ривиера - директни полети от/до Варна
8 дни / 7 нощувки

Маршрут:
Варна - Пиза - Чинкуе Тере - Генуа - Теш - Цермат - Женева - Лозана* - Монтрьо* - Веве* - Берн* - Грюер* - Лугано* - Милано - Варна

Цена от: 1420 лв.
Изпрати запитване
Програма
Часове на полетите:
Варна 13:00 Пиза 14:30
Бергамо 15:25 Варна 18:50

ДЕН 1 / 12.06 / Вторник: Варна - Пиза
Събиране на летище Варна. Отпътуване за Пиза с директен чартърен полет на авиокомпания “Bulgarian Air Charter”.Кацане на летището в Пиза.
Обзорна обиколка на град Пиза с посещение на “Площада на Чудесата“.
Настаняване в хотел Al Sant’Andrea 3* в района на Специя.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 / 13.06 / Сряда: Пиза - Чинкуе Тере - Генуа - Иврея
Закуска. Напускане на хотела.
Първа спирка ЖП Гарата в Специя, от където започва приказния път “Петте земи“(Cinque Terre). Ще посетим трите най- известни градчета- Вернаца, Манарола и Риомаджоре.
Национален парк “Чинкуе Тере“ изисква задължително заплащане на място на карта “Cinque Terre Card“, която позволява вход и влаково придвижване на територията на защитената зона.- 7.50 ЕUR за възрастни/ 4:50 EUR за деца до 11,99г.
Продължаваме към Генуа. Обиколен тур на “La Superba“(горделивата), както са я наричали през средновековието.
Пристигане в хотел La Villa 3* в района на Иврея.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 / 14.06 / Четвъртък: Иврея - Теш - Цермат - Лезен
Закуска. Напускане на хотела и потегляне за Швейцария.
Посещение на курорта Теш, от където се разкрива гледка към алпийските четирихилядници. Качване със зъбчатата железница до известното планинско туристическо градче Цермат. (Билета за зъбчатката се заплаща на място само във швейцарски франкове CHF 16.40 за възрастен и CHF 8.20 за деца до 15,99г.)
Свободно време в Цермат.
При добри метеорологични условия възможност за качване с лифт до панорамната тераса на Малкия Матерхорн (Билета за лифта се заплаща на място само във швейцарски франкове CHF100 възрастен и CHF 50 за деца до 14,99г.)
Настаняване в хотел Residence Central 3* или подобен в района на Лезен.

ДЕН 4 / 15.06 / Петък: Лезен - Женева - Лозана - Монтрьо
Закуска. Свободен ден сред планинските пейзажи на Швейцария или екскурзия:
Целодневна екскурзия “Швейцарска Ривиера“, включваща разглеждане на градовете Женева, Лозана и Монтрьо, с включен транспорт и екскурзоводки беседи.
Прибиране в хотела в района на Лезен.
Нощувка.

ДЕН 5 / 16.06 / Събота: Лезен - Берн - Грюер - Веве
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание:
Целодневна екскурзия “Берн- Грюер- Веве“ с включен транспорт и екскурзоводки беседи.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6 / 17.06 / Неделя: Лезен - Милано
Закуска.Напускане на хотела.
Денят ще бъде посветен на Милано и неговите забележителности.
Обзорен тур на града, включваща най- големите забележителности в историческия център.
Настаняване в хотел Ibis Milano Ca’ Granda 3* или подобен в района на Милано. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 / 18.06 / Понеделник: Милано - Лугано
Закуска. Свободно време за почивка или допълнителна екскурзия по желание:
Полудневна екскурзия до градовете Лугано и парка “Швейцария в Миниатюри“ с включен транспорт и екскурзовод на български език.(Входната такса за парка се заплаща в швейцарски франкове на място CHF 15.00 за възрастен и CHF 10.0 за деца до 15,99г. )
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8/ 19.06 / Вторник: Милано - Варна
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летище Бергамо, Милано, за директен полет до Варна.

Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:

В цената не е включено:

Допълнителни екскурзии:

Екскурзия Вид Цена за възрастен в евро Цена дете 2 - 11.99 г. в евро
Екскурзия до “Швейцарската Ривиера“ (Женева- Лозана - Монтрьо) Целодневна 45 23
Екскурзия до “Берн -Грюер - Веве“ Целодневна 45 23
Екскурзия до гр. Лугано и парка “Швейцария в Миниатюри“ Полудневна 20 10
MAX TRIP (всички екскурзии) 100 50

Целодневна екскурзия “Швейцарска Ривиера“( Женева, Лозана и Монтрьо)
Женева е асоциирана с думите романтика и лукс и има защо. Като най- голям град по бреговете на Женевското езеро, тя дава и името му.
Панорамната обиколка включва: международния квартал Плас де Насион, Пале де Насион (седалище на ООН), където ще може да се снимаме пред трикракия стол, Седалището на Червения кръст. Включено е пешеходно разглеждане на Женева: залива със 140-метровия фонтан (Jet d’Eau) и бреговете на езерото, кея на Мон Блан – десния бряг на езерото Плас Ньов, катедралата Сен Пиер, в която се е намирало училището на Калвин, къщата Тавел – най-старата къща на Женева.
Продължаваме за Лозана и ще разгледаме Катедралата, Площад Румин, Музея на изкуствата и Историческия Музей. Свободно време и отпътуване за Монтрьо – кратка спирка за разходка по дългата 7 км. крайбрежна алея, украсена ежегодно със забележителни скулптури от зеленина и цветя, фото пауза пред статуите на Рей Чарлз, Набоков, Би Би Кинг, Фреди Меркюри.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва: входни такси и разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия “Берн - Греюер - Веве”
Берн е столицата на Швейцария. Наричат го “Градът на мечките“ от където, според една от теориите, идва името на града в буквален превод- мечка.
Разходката ни в историческия център, който е под егидата на ЮНЕСКО, ще започне по улица “Крамгассе“, смятана за една от най- красивите търговски улици на Европа.
Следва градската катедрала, която е най-високата религиозна сграда в Швейцария,
Бернския астрономически часовник, който по нищо не отстъпва на по-късно построения пражки такъв.
Продължаваме с една от градските чешми “Детеядеца“
Ще завършим обиколката със снимки пред федералния дворец (Curia Confœderationis Helveticæ ).
Градчето Грюер и атрактивната му средновековна крепост лежат в средата на фрибургското зелено предалпийско подножие. Самият замък Грюер се счита за един от най-запазените, красивите и автентичните на територията на цяла Швейцария. Самата гледка на извисяващите се кули на замъка над Стария град на Грюер е гледка, която трудно може да се опише. Свободно време за разходка из уличките на градчето.
Веве е домът на шоколада Нестле. Градът е възникнал още от римско време и е бил пункт по протежение на търговския път към област Пиедмонт.
Намира се на североизточния бряг на Женевското езеро в подножието на връх Пелерин, от крайбрежната променада се разкрива магична гледка към Савойските Алпи. Туристическата програма включва: главния площад “Гранд плаз“, паметника на Чарли Чаплин, и музеят на храната “Алиментариум“(отвън), където ще можем да се снимаме пред 8 метровата вилица, забодена във водите на Женевското езеро в недалечната 1995г.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва: разходи от личен характер и входни такси за музеите по желание.

Посещение на Пиза
Посещение на един от най-известните италиански градове и едно от четирите основни исторически пристанища на страната. Заради приказно красивите си забележителности световно известният поет Габриеле Данунцио нарича града „ Полето на чудесата“. Градът съчетава в себе си невероятни съкровища от изкуството, историята и събития с международно значение. По време на обиколката ще видите: Площада на чудесата –наречен така в началото на ХХ век, който включва: Наклонената кула – един от символите на Италия. Строежа й започва през 1173г и почти веднага камбанарията се накланя, заради меката почва; Катедралата (Diomo) – известна с бронзовата си южна врата, с мозайката „Христос всемогъщ“, както и с амвона на Джовани Пизано; баптистерията, посветена на Св. Йоан Кръстител.

Посещение на Чинкуе Тере
Националния парк Чинкуе Тере- Група от пет талиански селца, наредени подобно на бисери в огърлица по продължение на Лигурския бряг на Северозападна Италия. Чак до средата на XIX в. селцата Монтеросо ал маре, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре са достъпни единствено по море. Днес Чинкуе Тере е резерват, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство през 1997 година, в които автомобилите са забранени, а цялата територия може да бъде обходена пеша в рамките на ден. Местните са преобразили пейзажа, като са построили сгушените къщи в пастелни цветове, спускащи се съвсем до брега сред назъбени скали, или кацнали по склонове със зашеметяващ изглед отвисоко. Склоновете между селата пък са прилежно терасирани и засадени с маслинови и лимонови дръвчета и с лозя, от които се прави местното сладко вино „шакетра”. Екскурзията включва посещение и разглеждане на 3 от селцата(Вернаца, Манарола и Риомаджоре.) с влак.(Национален парк “Чинкуе Тере“ изисква задължително заплащане на място на карта “Cinque Terre Card“, която позволява вход и влаково придвижване на територията на защитената зона.- 7.50 ЕUR за възрастни/ 4:50 EUR за деца до11,99г.)

Посещение на Генуа
Генуа - живописният град, разположен между Лигурско море и Апенински полуостров и включен в списъка на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство, е едно от най-важните пристанища в Италия. Пешеходната разходка ще ни отведе до Катедралата Сан Лоренцо или „Св. Лаврентий“, датираща от V и VI век и седалище на архиепископа на Генуа. В криптата-съкровищница на катедралата се пазят забележителни реликви – подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, който дълго е бил смятан за Светия Граал; Пиаца ди Ферари с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради - оперния театър Карло Феличе и родната къщата на Христофор Колумб, за който се смята, че е родом от Генуа. От тук следвайки улица XX Settembre, се потапяме в ар нуво атмосферата на района и завършваме със старото пристанище „Порто Антико“, най-подходящото място за наблюдение на залеза над морето в компания на чаша вино.

Посещение на Теш и Цермат
Автобусът ще ни остави в планинския курорт Теш, който се намира в подножието на Алпите. Цермат е село в Швейцария, кантон Вале. В района се намират няколко четирихилядници – алпийските върхове Монте Роса, Матерхорн, Дюфур. Цермат е съединен с грeбена Горнерграт чрез зъбчата железница, която се изкачва до 1500 м. височина. Тук е най-високото място в Европа, обслужвано с лифт, който се изкачва на 3820 м. височина (Малкия Матерхорн). При подходящи метеорологични условия се предвижда изкачване* (по желание) Автомобилите са забранени в Цермат. Тук жителите и гостите могат да се придвижват единствено с електромобили, а най-близкото място, на което се паркират автобуси и автомобили, е жп гарата в съседния курорт Теш. Сред улиците на изключително чистия курорт Цермат се движат дори каляски, теглени от коне, като в приказките на Шарл Перо.
Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.
Цената не включва: Двупосочен билет за зъбчатката между Теш- Цермат, който се заплаща на място само в швейцарски франкове CHF 16.40 за възрастен и CHF 8.20 за деца до 15,99г.)

Посещение и туристическа обиколка на град Милано
Милано е столица на област Ломбардия. Градът е с богата история и добре запазен център, неминуемо свързан с работата на Леонардо Да Винчи. Туристическата ни програма минава през най големите забележителности на града: Пиаца дел Дуомо с катедрала в неоготически стил, наречена чудото на Италия; Ла Скала – един от най-престижните световни оперни театри; замъкът Сфорцеско (отвън), който билпостроен през 1368г, за да защитава неговите собственици от бъдещо недоволство на народните маси. Следва да видим и покритата галерия на Виктор Емануил II, която се смята за първия търговски център в Европа.
Обиколката ни ще приключи пред сградата на кметството.

Резервации:

Условия за анулации:
о*т 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

Забележки

Застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 000-8-409/13061710000224 / 08.09.2017г. до 07.09.2018г. на ЗК "Лев Инс" АД, бул. Цар Борис III №136 В, София.