Австрия

Дунавските столици - Будапеща, Братислава, Прага и Виена
7 дни / 4 нощувки

Маршрут:
Будапеща - Братислава - Прага - Виена

Дати на отпътуване:
21.10.2019 г.,  18.11.2019 г.
Цена от: 479 лв.
Изпрати запитване
Програма
Град на отпътуване Час Място Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване Стандартна цена
София 23:30 часа Централна автогара, сектор Паркинг 479 лв. 509 лв.
Пловдив 21:45 часа ОМV до х-л "Санкт Петербург" 499 лв. 529 лв.
Чирпан 21:00 часа спирка Център 519 лв. 549 лв.
Стара Загора 20:30 часа паркинг жп гара 519 лв. 549 лв.
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко, Дамарски мост 519 лв. 549 лв.

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от съответния град. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в Будапеща около обяд. Възможност, срещу допълнително заплащане, за мини круиз по Дунав с торта и шапанско. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Прага. По път разглеждане на Братислава: Старо место, Братиславски храд, Катедралата. Пристигане в Прага вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Предстои „Основната обиколка на Прага“, която обхваща Старховския манастир с една от най-красивите панорами на Прага, Лоретанския площад, с Чернинския дворец – днес седалище на Министерството на външните работи, и красивата барокова църква „Лорета”. Ще посетим и Храдчанския площад с известния Пражки храд, готическата катедрала „Св. Вит“.
Обиколката продължава по романтичната Нерудова улица, горната част на Малостранския площад с величествения бароков храм „Св. Николай“, след това ще посетим църквата „Дева Мария победителка“ с прочутата скулптура Бамбино Ди Прага, следва Малтийският площад с романската църква „Дева Мария под синджирите“, Буквойският дворец, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Карловият мост, Староместкият площад с прочутия часовник с апостолите „Орлой”.
Възможност за разходка с кораб по река Вълтава – наричана „Пражка Венеция”, заради романтичните канали на реката. По време на тази приятна разходка с кораб ще преминете покрай най-значителните исторически паметници, ще видите града в друга, необичайна светлина. В цената на този круиз е включена една напитка по избор (бира, горещо вино,чай, лимонада, кафе) и чешки сладкиш. Свободно време в центъра на града. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН :
Закуска. Отпътуване за Виена. Туристическа програма във Виена - панорамна автобусна обиколка на града: дворецът Белведере, Рингщрасе, Операта, дворецът Хофбург, паметникът на Мария Терезия и музеите, катедралата „Св. Стефан“, Кметството, Парламентът, Университетът, Бургтеатърът, къщите на Хундертвасер, центърът на ООН, Пратера и др. Пешеходна обиколка на стария град. Свободно време. По желание - вечеря в Гринцинг. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН :
Закуска. Свободно време за разходка или възможност за организирано посещение на двореца „Шьонбрун”, парка и зоопарка към него. Дворецът „Шьонбрун”е бил лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон тук се е намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. В „Шьонбрун” има 44 стаи, чийто интериор е подобаващо величествен, с изрисувани с фрески тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът е направен по френски образец ,с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. Отпътуване за България след обяд, като по пътя спираме в аутлет- градчето Парндорф.

СЕДМИ ДЕН :
Пристигане в България към обяд.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

ВАЖНО:

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Такса прекратяване:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:

ЗАБЕЛЕЖКА:

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТА има сключена застраховка - Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100001824, валидна до 24.01.2020 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД