Австрия

Виена и Белград без нощни преходи
5 дни / 4 нощувки

Маршрут:
Сливен - ГКПП Калотина - Белград - Нови Сад - Виена - Белград

Дати на отпътуване:
30.10.2019 г.
Цена от: 439 лв.
Изпрати запитване
Програма
Виена - столицата на Австрия е олицетворение на аристократизма и изяществото. Като всеки град с богата история, Виена има своите символи. Всеки посетител на един от най-красивите градове на Дунав непременно посещава катедралата "Свети Стефан" – красива и величествена в своята вековност.
Прочутото Виенско колело, другият символ на австрийската столица, е построено през 1879 година и сега се намира в Пратера - огромният увеселителен парк на брега на Дунав.
Истинско богатство за Виена са двата императорски двореца - "Хофбург" и "Шьонбрун", в които е живяло семейството на Хабсбургите. В "Шьонбрун" се намира и най-старият зоопарк в света, с огромно разнообразие на диви животни и екзотични растения.

Дати на отпътуване:

Град на отпътуване Място Час Цена ранни записвания до месец преди датата на отпътуване Стандартна цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 05:00 часа 479 лв. 499 лв.
Стара Загора бензиностанция ОМВ, бул. Славянски 06:00часа 479лв. 499 лв.
Чирпан спирка Център 06:30 часа 479 лв. 499 лв.
Пловдив бензиностанция ОМВ хотел „Санкт Петербург“ 07:15 часа 459 лв. 479 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 09:15 часа 439 лв. 459 лв.

ПЪРВИ ДЕН: Сливен - Нови Сад: 800 км
Отпътуване в 05:00 часа от Сливен към ГКПП "Калотина". Пристигане в Нови Сад около 19:00 часа. Настаняване в хотел 3* в Нови Сад или района. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Нови Сад - Виена: 530 км
Закуска. Сутринта отпътуване за Виена. Транзитно преминаване през Унгария. Пристигане във Виена около 17:00 ч. Комбинирана автобусна и пешеходна обиколка на града с професионален екскурзовод на български език. Туристическа програма във Виена – двореца "Белведере", "Рингщрасе", Операта, двореца "Хофбург," паметника на Мария Терезия, катедралата „Св. Стефан“, Кметството, Парламента, Университета, Бургтеатъра, къщите на Хундертвасер, Центъра на ООН, Пратера и др.
Настаняване в хотел във Виена или района. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Виена - Мелк 90 км
Закуска. Възможност за разглеждане на Мелк – градът със златното абатство. Малкият град, разположен в близост до австрийската столица, е изграден по поречието на Дунав. Градчето привлича туристи, благодарение на своята история и на разположеното тук абатство - бенедиктински манастир, станал декор на известния филм на Жан-Жак Ано “Името на розата“.
Следобед връщане във Виена. Възможност за посещение с екскурзовод на двореца „Шьонбрун“ или свободно време за посещение на Пратера или Природонаучния музей.
Дворецът „Шьонбрун“ е бил лятна резиденция на Хабсбургите. Построен е през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. В „Шьонбрун” има 440 стаи. Интериорът е подобаващо величествен, с изрисувани с фрески тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун.
Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Виена - Белград 615 км
Закуска. Отпътуване за Белград. По пътя - възможност за автобусна обиколка на Будапеща – Площада на героите, бул. „Андраши“, катедралата „Св. Стефан“, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш“. Вечерта пристигане в Белград.
Настаняване в хотел в района на Белград или района. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Белград - Сливен 708 км
Закуска. Обзорна обиколка на Белград. Отпътуване за България рано сутринта. Пристигане в България вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

ВАЖНО:

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Такса прекратяване:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:

ЗАБЕЛЕЖКA:

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТА има сключена застраховка - Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100001824, валидна до 24.01.2020 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД