Австрия

Виена и Будапеща
6 дни / 3 нощувки

Маршрут:
Сливен - Виена - Будапеща - Сливен

Дати на отпътуване:
12.11.2019 г.
Цена от: 369 лв.
Изпрати запитване
Програма
Дати на отпътуване:

Град на отпътуване Час Място Цени на ранни записвания месец преди датата на отпътуване Цена
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост 409 лв. 429 лв.
Стара Загора 20:30 часа паркинг жп гара 409 лв. 429 лв.
Чирпан 21:00 часа спирка Център 409 лв. 429 лв.
Пловдив 21:45 часа бензиностанция OMV - хотел „Санкт Петербург“ 389 лв. 409 лв.
София 23:30 часа Централна Автогара, сектор Паркинг 369 лв. 389 лв.

ПЪРВИ ДЕН: Сливен - Будапеща - 1085 км
Отпътуване от съответния град. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН: Будапеща
Пристигане в Будапеща преди обяд. Комбинирана автобусна и пешеходна обзорна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език (минимум 3 часа). Туристическа програма в Будапеща - сградата на Парламента, Площада на героите, хълма Гелерт, Цитаделата, Рибарските кули, църквата „Св. Матиаш” и др. Настаняване в хотела в Будапеща или околностите. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Будапеща - Виена - 243 км
Закуска. Възможност за мини круиз по Дунав (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Виена в около 11:00 часа. По пътя - посещение на аутлет-градчето Парндорф, в което можете да откриете над 600 ТОП марки на ТОП цени.
Настаняване в хотел във Виена или околностите. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Виена
Закуска. Туристическа програма във Виена - панорамна автобусна обиколка на града (минимум 3 часа): двореца "Белведере", "Рингщрасе", Операта, двореца "Хофбург", паметника на Мария Терезия и музеите, катедралата „Св. Стефан“, Кметството, Парламента, Университета, Бургтеатъра, къщите на Хундертвасер, Центъра на ООН, Пратера и др. Пешеходна обиколка на стария град. Следобед възможност за организирано посещение на двореца "Шьонбрун", парка и зоопарка към него (срещу допълнително заплащане). Дворецът „Шьонбрун” е бил лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон тук се е намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. В "Шьонбрун" има 44 стаи, чийто интериор е подобаващо величествен, с изрисувани с фрески тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Виена - Сливен - 1321 км
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка в центъра или, по желание, разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург". Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корони, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „Копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Около 15:00 часа отпътуване към България.

ШЕСТИ ДЕН: Сливен
Пристигане в България около обяд.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

ВАЖНО:

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Такса прекратяване:

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

МЕДИЦИНСКИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ

ЗАБЕЛЕЖКA:

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТА има сключена застраховка - Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 03700100001824, валидна до 24.01.2020 г., издадена от ЗД „Евроинс” АД